Tiptop limpa | Just do it!

Just do it!

Annons

Tiptop limpa

Ikväll har jag varit huslig och bakat bröd! Richard har en bok som heter “Jacobs Hälsokök” som är skriven av Jacob Wismar och är fylld med god och nyttig mat. Jag provade ett recept ur den och jag kan verkligen rekommendera er att också göra det här brödet! Det krävs ingen jäsningstid och är fylld med massa goda nyttigheter. Here you go:

Bröd

Ingredienser:
4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
½ dl krossat linfrö
1 dl havregryn
1½ tsk salt
1 msk brödkryddor (jag tog 4 tsk)
2 strukna tsk bikarbonat
10 st torkade fikon i mindre bitar (jag klippte dom med sax)
2 dl Tiptop topping
5 dl filmjölk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
½ dl sesamfrön samt lite olja till formen

Tiptop topping, blanda lika delar av:
cashewnötter, hackade
valnötter, hackade
pumpakärnor
solrosfrön
sesamfrön

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Smörj en brödform med olja och strö över sesamfrön.
3. Mät upp mjölsorterna, linfrö och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat.
4. Rör ner fikon och Tiptop topping.
5. Tillsätt fil, olja och honung. Rör ihop till en kladdig deg.
6. Häll degen i formen och grädda i ugnen ca 40-75 min (beroende på hur varm din ugn är, jag hade bara inne brödet i ca 40 min och det blev perfekt!)
7. Låt brödet svalna lite i formen, ta ur det och låt ligga under bakduk.
8. Avnjut medan det fortfarande är lite varmt och nybakt!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats