Räkpaj | Just do it!

Just do it!

Annons

Räkpaj

Ikväll gjorde jag räkpaj till middag. Det är en av mina favoriträtter och jag blev alltid lika glad när mamma och pappa gjorde den till helgerna. Här kommer receptet:

Räkpaj

Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl (jag tog 1½ dl vetemjöl special fullkorn och 1½ dl dinkelmjöl)
1 äggula
2 msk vatten

Fyllning:
400 g keso
300 g skalade räkor, eller 500 g oskalade
ca 1-1½ dl hackad dill
2 st ägg
1 äggvita
1 dl riven ost
salt & vitpeppar

Gör såhär:
1. Blanda mjöl och smör, och tillsätt sen äggulan och vatten.
2. Rör ihop till en deg och tryck ut i en smord pajform.
3. Ställ kallt i minst 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 175° C.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
6. Rör ihop keso, räkor (skala dom om du använder oskalade) och dill.
7. Vispa ihop ägg och äggvita, och tillsätt sen riven ost och kryddor.
8. Häll räkfyllningen i pajformen och sedan äggstanningen. (Oroa dig inte om äggstanningen ser ut att bli ojämn i formen, den flyter ut sen i ugnen och blir jämn.)
9. Grädda pajen ca 25 minuter (den kommer vara en aning kladdig, men ack så god!)
10. Låt svalna och servera med grönsallad!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats